Activiteiten

Spelenderwijs

Gedurende de dag integreren we spelenderwijs beweegactiviteiten in het dagelijks handelen. Aan- en uitkleden, tafeldekken en afruimen, kennismaken met allerlei materialen, bouwen, knippen, plakken, kleien, verven. Voor de ontwikkeling van de grove motoriek is het van belang dat de kinderen lekker buitenspelen in onze mooie tuin. Maar binnen knutselen, puzzels maken en voorlezen vinden we ook leuk.

Per leeftijd

Wij organiseren ook activiteiten waarbij de kinderen tijdelijk hun vaste groep verlaten. We nemen oudere kinderen van verschillende groepen samen en gaan bijvoorbeeld schilderen in de speelhal, buiten spelen of we vieren een feest. We gaan met de oudere kinderen ook regelmatig naar de bibliotheek. Voor de kleintjes maken we bijvoorbeeld een babycircuit binnen in de hal als het buiten te koud is om te kruipen.

Thema’s

Er wordt thematisch gewerkt, verschillende thema’s worden van alle kanten bekeken. Bij het thema Kerstmis bijvoorbeeld leren we simpele kerstliedjes en maken we een kerststukje om mee naar huis te nemen. Zo ontwikkelen de kinderen zowel cognitieve als motorische vaardigheden. Naast de bekende thema’s als Sinterklaas, Kerst, Carnaval en Pasen, wordt er ook met thema’s als ons huis of mijn lievelingsboek gewerkt. Alle kinderen mogen meedoen. We organiseren jaarlijks de Oma en Opa dag zodat zij ook een keer kunnen komen kijken hoe leuk het hier is. Die trakteren we dan op een feestelijke high tea.

Hoera!

Tijdens de verjaardag van het kind vieren we een klein feestje. We maken een feestmuts en zingen de jarige toe. De jarige krijgt van de groepsleidsters een cadeautje en mag trakteren. Ouders zijn welkom om foto’s te maken en mee te zingen.

Yoga

Twee maal per week, op verschillende dagen wordt er yogales gegeven door Yuna van Yippie Yoga. De kinderen zijn helemaal weg van de yogalessen en de yoga juf. Al spelenderwijs worden verschillende houdingen geoefend waardoor kinderen de basis van yogahoudingen kunnen ontwikkelen. Voor kinderen is yoga goed voor hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Maar niets hoeft en alles mag. Als je nog te klein bent om mee te doen, kan je ook eerst een keertje kijken. Alleen al van kijken naar de andere kinderen steek je al iets op. En de volgende keer doe je misschien wel mee.

Kleintjekunst

Kleintjekunst creëert kunstprogramma’s voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Jonge kunstenaars laten kinderen kennismaken met verschillende artistieke vormen van spel, onderzoek en expressie (dans, visuele kunst, muziek, mime en design). Met nieuwe woorden, klanken, materialen en instrumenten, creëren kunstenaars een sfeer waarin de verbeelding van kinderen wordt aangesproken. Afgelopen jaar heeft Kleintjekunst een interactief experimenteerprogramma met licht voor baby’s en peuters bij Blij-land opgevoerd.